073-181 83 00

LAND-center

 

– Ett av mina mål jag arbetar för på gården är att Tellus Lantliv bli LAND-center. I Europa och Norden finns en hel del LAND-center, men i Sverige är det fortfarande ganska nytt. Vi är ett antal gårdar som har ansökt om att bli godkända och arbetar just nu med att uppfylla alla krav. Om du är nyfiken på att veta mer vad det innebär att vara LAND-center finns det mer att läsa på Permakultur Sveriges hemsida.

 

 

100%
L

Lärande

100%
A

Aktivitet

100%
N

Nätverk

100%
D

Demonstration

Mitt i Livet

Jag befinner mig mitt i livet, precis på rätt ställe vid rätt tid. Jag bygger värde och staplar resurser för att skapa en plats där ökad mångfald bland växter och djur är resultatet av mina handlingar.

Jag vill leva och njuta av livet samtidigt som jag vill dela med mig av kunskapen om hur vi kan leva i samklang med naturens ekosystem och tar hjälp av dem för att bygga upp resurserna på en plats, för oss själva, vår omgivning och framtiden.

 

Permakultur

Att utbilda mig inom Permakultur och bli certifierad permakulturdesigner är en av de absolut bästa sakerna jag gjort i mitt liv. Det känns så rätt! Jag vill med denna kunskap i bakfickan fortsätta min resa och skapa en plats där kunskapsutbyte och inspiration skall få spira i takt med att vi ökar den biologiska mångfalden.

Efter att ha skapat en permakulturdesign över gården och livet här på Tullus och arbetet med att driva mitt projekt som permakulturinpirerad gård framåt bestämde jag mig för att bli LAND-center. En plats där Lärande, demonstrerande och kunskap, Aktivitet och Nätverkande skall mötas för att inspirera mot en hållbar livsstil.

Mot målet

Jag har redan arbetet en hel del på gården och byggt upp många delar så som att ta hand om resurser i form av sol, och vatten. Att bli självförsörjande och att bidra med att sprida kunskap om hållbar odling och permakultur. Jag arbetar ständigt med att testa nya saker och utvecklas i takt med gårdens arbete. Att bli LAND-center är ett av målen jag har i min design… 

  • 100% Permakulturdesign

Mitt favoritordspråk…

”Många små saker, som görs av många små människor på många små platser kan förändra världens ansikte”     

Kinesiskt ordspråk