073-181 83 00

Varför Permakultur

– För mig är permakultur en samlad vilja att rädda världen, ett sätt för den lilla människan att göra vad den kan för att förvalta den del av vår fantastiska planet som vi kallar hemma. Ett nätverk av människor och kunskap för att lösa problem och berika vår omgivning.

 

Ordspråk

Mitt favoritordspråk (som jag tycker passar så bra för permakultur):

Många små saker, som görs av många små människor på många små platser kan förändra världens ansikte

                                 Kinesiskt ordspråk

 

Etik & Design

Det finns underliggande etik, som uppmanar till; omsorg om människa, planeten och rättvis fördelning av resurser och utrymme mellan allt levande på jorden, mellan växter, djur och människa. Med etiken i bakhuvudet finns andra mål än egen ekonomisk vinning.

Permakultur har också hjälpande principer som får oss att tänka till, göra rätt och reflektera över vad vi gör och ta till oss av den feedback vi får.

Det är också ett designverktyg för att planera din plats på jorden med hållbarhetstänk för nuet och framtiden.

När jag kom i kontakt med Permakultur kändes det som att hitta hem…

Jag fann en helhet och förklaringar till saker jag gjort för att det kändes rätt för mig (fast det verkade galet i andras ögon).

Jag måste också ge en varning – det är lätt att bli fast i Permakultur.

Eva Rappe